måndag 1 augusti 2011

Måndag - en riktigt efterlängtad dag!

DSCF1594
Jag kan knappt vänta tills det blir måndag nu för tiden. Anledningen är att det är då Anton skriver på mailen och vi kan höra hur han har det, hur veckan har gått och genom honom få ta del av de erfarenheter som han upplever.

Han har nu varit ute i fem månader och den värsta hemlängtan har börjat lägga sig.
Hans nya område ligger i downtown Dallas ( missionär i 1 & 9 församlingarna) – ett riktigt storstadsområde. Med hus stora som slott. Han ser väldiga kontraster mellan folk som har det väldigt gott ställt och de som har nästan ingenting. Skillnaderna är stora, berättar han.
Det verkar som det var lättare att vara missionär i Sulphur Springs än i hans nya område. Människor är mer stressade i stan än på landet. Men han verkar ta det med gott mod.

Det går inte att klaga på värmen heller –  runt 40 grader varmt har det varit tre hela månader nu och ännu har inte den värsta värmen nått honom. De har berättat för honom att augusti brukar vara den varmaste månaden på hela året.

Han har fått en ny adress som går direkt till hans lägenhet och ingen omväg som innan var till missionskontoret.

Elder Hedberg
3963 Sherwood Forest Dr # 1253
Dallas, TX 75220
USA

karta dallasstad Dallas


Att läsa hans tankar och känslor är för mig en stor sak. För jag ser hur han utvecklas och växer med de erfarenheter som ges honom. Och i mina ögon så är det en skola för livet. Visst saknar jag honom oerhört mycket. Men får jag bara läsa att han mår bra varje måndag så kan jag uthärda saknaden lite bättre. Och tiden går ju faktiskt ganska fort. Snart har vi honom hemma igen (febr 2013).

Därför har nu måndagen blivit en riktigt efterlängtad dag.
Den bästa dagen i hela veckan – en riktig Anton dag!

DSCF1774