söndag 18 november 2012

Himlen i min famn!

DSC06082
Jag kan inte komma på något bättre sätt som kan beskriva hur det har känts den här veckan då jag har varit uppe i Stockholm och verkligen fått lov att rå om mitt lilla barnbarn på heltid. Det har varit helt fantastiskt, trotts hackad sömn och rutiner som tillhör en nybliven mamma.
Allt det där som hör till en svunnen tid kom tillbaka och jag kom ihåg alla mina känslor som nybliven mamma då jag på nära håll kunde iaktta min egen dotter som nu är i samma sits.

Så här i början då allt är nytt så kunde jag ge min dotter en mjukstart och dela med mig av goda råd som hon kan göra som hon vill med. Jag kunde vara det stöd som jag minns att min mamma var till mig som nybliven mamma. Jag kunde varje morgon ta hand om Freja lite så att hennes mamma kunde få några extra timmars sömn.
Och det var just då i tidig morgon timma som jag då jag satt med henne i min famn kände som att himlen vilade i min famn.
Det var nästan som då man inser att man för första gången är kär – känslor som bubblande sockerdricka när jag tittade in i mitt lilla barnbarns ögon – då våra blickar möttes, då jag kunde se små leenden i hennes lilla fina ansikte.
Det kändes som ren kärlek och jag förstår mer och mer för varje dag att vara mormor är alldeles speciellt.
Trött men lycklig kom jag hem till John och vi längtar som galningar tills det ska bli jul och vi kan igen få vara tillsammans.
DSC06087DSC06063DSC06111

IMG_0339DSC06092DSC06114DSC06054IMG_0303