söndag 23 juni 2013

Midsommar så skön!

Jag har ända sedan jag var liten tyckt att det alltid varit något alldeles speciellt med just midsommar. jordgubbar
Ljuset, blommorna, dofterna, familjen, i vänners glada lag och allt det goda som vi har att äta – jordgubbar, nypotatis och matjessill.
Jag var väldigt traditionsbunden innan – man skulle gå och se på när de reser majstången och helst dansa ett eller två varv, kvällen innan midsommar cyklade jag ut ofta tillsammans med min syster för att plocka vilda blommor som vi band kransar av. Midsommar natten lade jag sju sorters blommor under min kudde för att drömma om vem som skulle bli min prins, oftast vaknade jag med hösnuva och kliande röda ögon. Minns inte om jag någonsin drömde om min prins……   

                                            kuddendans1DSC05276DSC05265DSC05291

Helst ville jag ta ett kvälls dopp nere vid stranden och om vädret inte tillät det så ville jag åtminstone andas in doften av hav. Våra barn kom ett efter ett och vi höll fast vid traditionerna. Och så länge de var intresserade av att följa med på allt som midsommar erbjöd så höll vi ut. Idag har vi vänt blad och kommit en bra bit in i ett nytt kapitel. Midsommar är fortfarande väldigt speciellt men vi gör mer av annat idag.
Jag behöver ju inte lägga sju sorters blommor under kudden för att drömma längre – min prins är ju där sidan om mig iallafall . Äta av allt det där goda gör jag fortfarande och kan absolut inte tänka mig en midsommar utan sill (även om jag bara äter några bitar och John får äta resten av burken) och jordgubbar i massor. Blomsterkrans blev det inte i år – det blev midsommar ändå. Vi tillbringade kvällen tillsammans med goda vänner och njöt av det väldigt omväxlande men varma vädret (regnet höll sig borta mest hela kvällen). När vi körde hem i den ljusa midsommarnatten så styrde vi ner mot havet. Badkassen var packad men vi nöjde oss med att endast andas in lukten av hav för att vågorna blåste höga.
Våra barn firade på olika håll runt om i Sverige, det såg jag på Instagram och bilderna som flitigt skickades över mailen med glada midsommar hälsningar som plingade i min mobil.

Nu njuter vi av att se hur våra barn har tagit vid och gör alla de där traditionerna som vi nu har lite lämnat med en smula mer skräddasydda för att passa mer in på oss. Livet är gott och midsommar så skön!

IMG_1083IMG_1041IMG_1089

 

IMG_1105IMG_1092IMG_1097

IMG_1114IMG_1117IMG_1085

                             Glad midsommar!