tisdag 10 december 2013

Fånga december!

Kanske är det någon med mig som håller med om att insupa allt med julen görs bäst före. Jag njuter utav alla förberedelser som vi gör innan dagen D – exakt därför är jag så lycklig över att det finns fyra adventssöndagar innan så jag kan hinna med riktigt mycket. Först började jag med DSC03022att göra våra fönster julfina med stjärnor som detta året blev utbytta emot nya (de gamla hade ganska många år på nacken). Jag putsade och fejade – nu hör det till den saken att jag blev tvungen att putsa fönstren igen två veckor senare. Stormen SVEN drog in och gjorde fönstren mer smutsiga än de var första gången. Så fort adventsljusstakarna och stjärnorna är uppe så infinner sig den där mysfaktorn som bara går att fås under decembermånad. Jag lyssnar så mycket jag kan på julmusik och på kvällarna kryper jag upp i soffan med lite clementiner och tittar på julfilmer som tex “Polarexpressen” och många andra. Varje år är jag på jakt efter något som blir denna julens nya dekoration. På stan gick jag en dag med min goda vän Rebecka och sprang på tre nya kuddar under juligt tema som nu pryder vår nya soffa. Riktigt nöjd blev jag över dem. Vi firade med att gå till Fahlmans konditori och fika på lussebullar och varm choklad med vispgrädde.
IMG_1894                          IMG_1891

Samma dag som vi tände det första ljuset i staken så var det julgransskyltning på stan. Det har blivit lite tradition att några vänner till oss går ner tillsammans och njuter av allt det vackra som staden har gjort. Vi tittar i skyltfönstren och köper brända mandlar i något gathörn och i år kunde man till och med se ett litet julspel med riktiga statister till julkrubban. Jättefint och det kändes gott i hjärtat.

IMG_1897IMG_1903IMG_1908IMG_1910IMG_1905IMG_1911

När vi skulle tända det andra ljuset den andra advent så hade vi kvällen innan plockat in en gran som vi under dagen varit och huggit ute på landet. Vi vaknade till en strålande vacker vinterdag, snön låg i ett mjukt täcke över stan. Det kunde inte bli bättre! Att hugga gran har också varit en tradition i vår familj ända sedan jag var barn och den har levt kvar och delats tillsammans med goda vänner och så även i år. Vi letar alla efter den perfekta granen.
John och jag har blivit ganska snabba på att bestämma oss med åren (inga barn hemma längre som har åsikter om granen).
Men i år så tyckte jag att det var lite svårt för alla granar såg så fina ut med snö som vilade på alla grenarna.
IMG_1940IMG_1942IMG_1944IMG_1945
IMG_1948IMG_1952IMG_1955IMG_1959IMG_1956IMG_1939IMG_1960IMG_1962

När vi kom hem så satte vi på lite julmusik, kokade glögg och plockade fram saffransbullarna medans vi samtidigt klädde årets gran. Sen satte vi oss ner och skådade allt det vackra. Enligt mig så är detta att fånga december som tur är återstår det lite annat som ska hinnas med – sånt som gör det bara så härligt i december månad.