lördag 23 juni 2012

Midsommar hemma i Skåne…….

dagisstångenVäderhallåan i tv:4 gick tidigt ut –  någon vecka innan om att till midsommar så kommer det fina vädret och värmen. Planer och önskningar gick genast igång i mitt huvud – vi skulle dissa dans runt midsommarstången med familjen för att  istället sitta nere i vars en brassestol på vår favoritplats mellan fiskebodarna på Råå strand med näsan i vädret och njuta av värmen, skvalpet från vågorna och ledigheten.
Vi skulle äta en brunch som skulle hålla oss mätta tills det var dags att åka till kollon och fira midsommar med familjen.
Jag riktigt kunde se allt det sköna i mina tankar till tonerna av Ted Gärdestads “Sol, vind och vatten…….
Dagen innan midsommarafton så firade vi med barnen på mitt jobb med dans runt stången, jordgubbstårta och solen gasade varmt och det kanske ändå kunde hålla sig trots att appen i mobilen visade på ÖSREGN PRECIS HELA MIDSOMMMARAFTON I SKÅNE och väderprognosen i tv:n var inte bättre.
Så alla mina planer grusades rejält.
                                                               Men midsommarafton blev det ändå Ler.

Jag vaknade tidigt och tänkte här gäller det att skynda sig lite med förberedelserna inför vår tradition att äta frukost på stranden.
Vi hämtade de röda gubbarna först – de är ju ändå de som är dagens stjärnor som man inte vill vara utan på midsommarafton.
Precis när vi hade parkerat bilen på stranden så började stora droppa falla på bilrutan. John och jag tittade på varandra – och frukosten dukades upp inne i bilen i skydd från regnet som nu öste ner.
Regnet hindrade inte mig från att gå ut och fixa lite grönt till midsommarkransen – John höll paraplyet, kameran medans jag klippte lite björkris.
DSC05258DSC05253DSC05255

Vi åkte hem och ordnade med mat och allt som tillhör midsommarens goda för att sen åka hem till familjen – min syster Christina, min svåger Per och deras barn – Simon, Hanna och två kompisar Jingjing och Nina.
De hade också trotsat regnet och varit och dansat små grodorna vid Örenäs. Priset var högt - våta och kalla och de öppnade dörren i raggsockar och värmande plädar över axlarna.
Tillsammans dukade vi bordet med midsommarblomster och all mat som är ett måste en sådan här dag och i takt med det så steg värmen och raggsockarna stoppades undan.

DSC05262 DSC05276

DSC05264DSC05265DSC05261

                          Mmmmm vad gott det var att äta!!!
DSC05272

Vi skrattade, spelade spel och pratade traditioner och gamla minnen om tidigare midsommarfiranden – det har blivit några stycken. Vi kunde konstatera att de flesta faktiskt har varit regniga!!!
Men det är ju också så att efter regn kommer oftast solsken och så även denna gången också.
Precis när det var dags att plocka fram jordgubbarna så sprack det upp och solen kom fram. Så härligt!
DSC05281

DSC05277DSC05284DSC05266DSC05279DSC05280DSC05273DSC05275DSC05288

Syrran skulle gå och jobba natt så vi passade på att fortsätta att fira på egen hand med att se solennedgången uppe vid Kullen med några stopp på vägen för att fånga allt det vackra som just nu finns runt oss alla.
DSC05291DSC05294

DSC05293DSC05295DSC05296

DSC05298

             Vi körde hem i den ljusa natten glada och nöjda trots den ovanligt blöta midsommaren 2012.
     Den kom och den gick och gjorde nya avstamp <3 <3 <3
                                GLAD MIDSOMMAR!