lördag 5 februari 2011

Middag med eldigt inslag…..

Det foduegrytavar min tur att bjuda över tjejerna (Monica, Anette, Rebecka Wrang, Rebecka Wallgren – Christina jobbade och Lindsay blev sjuk). Jag gjorde en förfrågan redan förra veckan – lax eller fondue?
Det blev ett enhetligt val och alla var för en fonduekväll. Jag la ner lite tanke i min dukning som gick i vårigt ljusgrön, lila, silver och grått. Tulpaner och pärlhyacinter och små ljus vid varje tallrik. En välkomstdrink med äpplemust och kanel – kanske inte så bra för Anette som är jätteallergisk emot äpplen, det hade jag totalt glömt bort! Vilken tur att hon inte svepte hela glaset…..
Allt var framdukat 4 olika såser, klyftpotatis, alla grönsakstillbehör och köttet och vi hade precis skålat då ELDSFLAMMOR slog ut längs sidorna på brännaren under fonduegrytan som tillhörde Rebecka Wrang – vi skulle inviga hennes gryta.

Alla ställde sig upp och ett smått kaos utbröt det vart många förslag hur vi skulle släcka elden, Anette tyckte vi skulle öppna fönstret och kasta ut grytan – de hade erfarenhet av det.
Kruxet är att vi bor mitt i stan vid den mest trafikerade gatan i hela Helsingborg -  så det var uteslutet. Som tur var så hade John och Anton inte hunnit iväg på sin pappa/son middag ute på stan. Så John kom snabbt till räddning och vi kunde lyfta bort grytan och kväva elden med en annan stor gryta. Det är jämt spännande på våra tjejmiddagar, synd bara att ingen fångade hela situationen på bild – ni får föreställa er hela scenariet i era huvuden istället.
Efter en liten stund kunde vi fortsätta vårt doppande av fonduepinnar och det blev riktigt lyckat och som kronan på middagen avslutade vi med Toblerone fondue med olika frukter.
Mätta, glada och mycket prat om allt i vår kvinnliga tankevärld avslutade en härligt tjejig kväll.
Nästa middag är hos Anette i mars – kanske den lika brännhet….