måndag 25 april 2011

Påsken firade vi på landet.

Att åka till landet och fira påsk har nästan blivit till en årlig tradition och så även i år. Vi kom från Skåne och Stockholm och alla såg fram emot att få njuta av varandras sällskap under några dagar med noll krav på alla måsten hos mina svärföräldrar utanför Örebro – exakt destination Rallarrosenlund/Dyltabruk.
Vi åt gott både inne och utomhus, pratade, spelade spel och skrattade – precis som vi brukar göra då vi träffas.
DSC03555DSC03464

Vi fick också ett strålande väder. Fram åkte solstolarna – vi njöt av att inget göra, vissa i solen och andra i skuggan lite då och då.

DSC03613DSC03450DSC03540DSC03541

Fram kom också krocketspelet som Carl gång på gång vann, han sopade rent hus – vi hade ingen chans! Och för att spetsa till det ännu mer så tog han hem titeln – Årets första dopp i ån!!!
Ja, ni läste rätt Carl hoppade i ån  23 april 2011…..
Det hör till att jag blev hundra kronor fattigare, inte trodde vi att han skulle anta utmaningen. Grannen som bor där nere vid ån sa “Det är bara någon vecka sedan all isen försvann” – så kallt var det. Tydligen kan man göra nästan vad som helst för en

DSC03542hundralapp som en fattig student.
Vi andra som bara stod vid kanten och tittade på tyckte han var riktigt modig. Bryggan som annars brukar vara en bra bit ovanför ytan låg under vattnet. Kanten av ån var lerig och inga löv på träden hade slagit ut. Ån som vanligt vis brukar flyta i stila takt gjorde att Carl fick simma med rejäla tag för att kunna ta sig iland vid samma brygga som han hoppade i från – tur att badbyxorna satt kvar och att han inte  flöt med i strömmen ända ner till Högby.
När han stod på land med handduken hårt virad om sig sa han med huttrande röst “jaha, då har jag precis tjänat in biljetten hem till Stockholm”.
Han badade inte mer den dagen och inte vi andra heller!

Den årliga ägg  jakten började med ledtrådarna FÅGEL, FISK eller MITT I MELLAN. Carl som fortsatte att ha flyt knäckte sin ledtråd snabbt. Vi hade gömt den i traktorn, ett ställe som Carl bara helt enkelt älskade som liten.  Johanna hade det lite svårare, hon satt jämnt uppe träden och ju svårklättrade de var desto roligare. I flaggstången hissade vi upp hennes ägg. Johnnie, Johannas man som är relativt ny på landet skulle leta efter ledtråden fisk och med lite hjälp ifrån Calle så lyckades han hitta vattenbrunnen där vi hade gömt hans ägg. Det är ganska roligt för det verkar som om det aldrig blir tråkigt med ägg jakt.

DSC03467DSC03468DSC03465

FÅGEL, FISK eller MITT I MELLAN

DSC03513

Naturen bjöd på sin allra bästa sida. Det fullständigt exploderade - björken stod i full blom, vit och blåsippor trängdes överallt. man kunde nästan höra hur knopparna brast ut i blom.
Det annars vanliga bruset ifrån stadens trafik som vi alla är så vana vid byttes ut emot skönsångande fåglar av olika slag. Solen glittrade mellan stammarna inne skogen.

 

DSC03588DSC03600DSC03603DSC03569DSC03570

DSC03582DSC03557DSC03599

PS. John var med på landet också, men lyckades inte fastna på många bilder. Som vanligt var han fullt sysselsatt med att hjälpa till med datorn och andra elektriska prylar på landet – hans sätt att slappna av Ler
            Glad påsk på er alla!